Lošinjski HDZ treba nove ljude na čelu ogranka

Zbog ukaljanog ugleda lošinjskog HDZ-a, volio bih doznati gdje je granica političara koji su stranku doveli pred zid srama. Taj gradski ogranak Lošinju je dao kriminalnu vlast koja je uvaljana u blato afera. A glavne aktere birali su na glavnom odboru u travnju 2021. godine, dok se pobjeda na unutarstranačkim izvojevala tijesno izvanrednim učlanjivanjem podobnih doslovno noć pred izbore.

Na ključnoj sjednici glavnog odbora, Ive Skazlić, tada je napomenuo kako daju povjerenje Ani Kučić, ali uz napomenu da odgovara za eventualni poraz. A gradonačelnica, iako je zadržala mandat, u međuvremenu je poražena, ruku na srce, te se ugled te stranke na lokalnoj razini sve više nagrđuje. Razlog tomu je i tvrdnja dugogodišnjeg svojevrsnog lidera stranke, Anta Nedića, da mu se jebe i za listu i za izbore. Veću štetu od toga stranci će donijeti još jedino istrage USKOK-a i možebitne presude DORH-a, međutim do tada vrijedi ona čuvena presumpcija nevinosti.

Lošinjski HDZ, pored svega, nema namjeru održavati izvanredne sastanke kako bi spasili od ugleda što se spasiti može jer Skazlić i ostatak ekipe vodi računa jedino o spašavanju neobranjivih Nedića i Kučićke. Čudi kako se zbog kriminalnog dvojca godinama zapostavlja mlade, iako je poznato zašto je tako. Naime, na toj sjednici glavnog odbora koja je procurila u javnost Nedić je poručio Antoniju Badurini kako ga nije htio slušati i učiti od njega, poručivši mu da je uzalud potrošio vrijeme kako bi ga preoblikovao. Rezultiralo je to izlaskom Badurine iz politike i ostankom onih koji se brinu samo za sebe i svoje.

Što donosi sutra

Nije tajna da je lošinjski HDZ podijeljen te da je druga strana, koja nema pravo glasa jer u suprotnom snose posljedice, na rubu strpljenja jer su svjesni količine nanesene im štete u javnosti zbog Nedića i Kučićke. No sutra kada pravda dođe po svoje te po sili zakona gradonačelnici onemogući daljnju kandidaturu, hoće li se tada Skazlić prisjetiti svoje napomene ili će palicu preuzeti netko “oblikovanoga” kova da nastavi gdje su počeli Gari Cappelli i Ana Kučić?

Javna je tajna da je ta osoba Aleksandra Volarić-Magazin, dok je pretendent na vrh ogranka Silvija Kocijan u javnim istupima ukazivala na određene propuste, usprotivivši se politici kakvu sada vode spomenuti dvojac. Za vjerovati je da će Kocijan u najboljim životnim godinama svoje vrijeme nastaviti posvećivati ugledu stranke. Tu je i konkurentnija struja, prema rezultatima na unutarstranačkim izborima, koju su predvodili Ružica Baumgarten i otpisani Badurina. Njih je javno podržala i Mladež, a kako Baumgarten više ne misli ostati aktivan član, ostaje pitanje tko će preuzeti palicu. Izgledno je da taj netko po sili prilika ubuduće i povede lošinjski HDZ koji nepresušno, poradi vlastitog imidža, treba nova imena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.