ZAMALO IM USPJELO Ana Kučić i Dalibor Cvitković vješto ‘sakrili’ natječaj za direktora TZ-a

Natječaj bi trebalo ponovno raspisati te ga transparentnije izvjesiti kako bi se i ostali kandidati, osim pogodovanja Cvitkoviću, pravovremeno i bolje pripremili.

Jeste li znali da je u tijeku Natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističke zajednice Grada Malog Lošinja na mandatno razdoblje od 4 godine? Naravno da niste jer vam nije pružena prilika da negdje javno naiđete na tu obavijest.

Predizborni slogan lošinjskog HDZ-a

Kako bi ovaj domišljati dvojac izbjegao kaznenu odgovornost, odnosno pravno se osigurao, predsjednica Turističkog vijeća i gradonačelnica Grada Malog Lošinja, Ana Kučić, te direktor TZ-a Dalibor Cvitković zakačili su dokument na službenoj stranici visitlosinj.hr pod rubriku “O nama“, uz napomenu da će biti samo tu objavljen. Dakle, s pravne strane su se pokrili, ali o njihovom integritetu, pogotovo (ne)transparentnosti bi se dalo razgovarati.

Cvitković trošio na cipele i odijela? 

Ovaj netransparentni natječaj raspisan 16. veljače 2022. godine, a s rokom od samo osam dana, ima još zanimljivosti. Naime, Ana Kučić na kraju dokumenta ističe da, citiram: “Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Malog Lošinja zadržava pravo ne izvršiti izbor direktora/ice po raspisanom natječaju te isti poništiti bez posebnog obrazloženja”.

Pored svega navedenoga, ukoliko pretražujete oglas na internetskim tražilicama, nemojte se truditi jer je vješto prikriven. I nije to sve.

Do mene je također došla informacija da su se direktoru navodno kupovala skupocjena odijela i cipele, stoga sam zatražio od TZ-a da mi dostave ispis računa. Novac turističke zajednice je novac građana, stoga je od javnog interesa znati na što se novac troši.

Hoće li sad pravedno raspisati novi? 

Ovom sad objavom je, srećom po informacijama izvora, i šira javnost doznala za natječaj i tako dobila mogućnost apliciranja, ali hoće li ga Kučićka po ispitivanju kandidata ukinuti, to ne mogu tvrditi. No, svakako bi ga nakon ovoga trebala ponovno raspisati te ga transparentnije izvjesiti kako bi se i ostali kandidati, osim pogodovanja Cvitkoviću, pravovremeno i bolje pripremili.

Podsjetit ću, s 1. siječnja 2022. godine stupio je na snagu novi Zakon o turističkim zajednicama. Promjena je da će umjesto ugovora na neodređeno koji sada imaju, direktori sklapati ugovore na određeno, to jest na četiri godine trajanja mandata. Nove natječaje za izbor direktora turističkih zajednica potrebno je provesti u roku od najdulje šest mjeseci, odnosno do 1. lipnja.

#gradzatebe #gradzauhljebe #gradzapodobne #gradzahdz

Foto: Grad Mali Lošinj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.