Devčiću, kukavico uhljebljena, politička prostitutko, vrijeme je za nove izbore

Dubravko Devčić do nedavno je slovio kao zagovornik čvrstih oporbenih stavova – koji nema svoju cijenu. Upravo tim riječima bacio je pijesak Lošinjanima u oči svjesno ulazeći u postizbornu koaliciju s najkorumpiranijim političarima na jadranskim otocima. Nevjerojatno je kako je Devčić unatoč brojnim aferama HDZ-ove Ane Kučić, o čemu se mjesecima pisalo u medijima, ipak posustao i pružio joj čvrstu ruku suradnje. Tako nešto može učiniti samo osoba bez morala, uhljeb, kukavica, politička prostitutka.

”Korupcija je zlouporaba povjerenih ovlasti za privatnu korist” – Transparency International

Osim što je propustio u 2021. čitati medijske napise, pred izbore je izašao s kandidaturom za gradonačelnika Grada Malog Lošinja bez da je sazvao barem jednu konferenciju za medije, što je jasan pokazatelj neodgovornosti, straha i nesigurnosti. Nove argumente da je riječ o političkoj kukavici, koja laže i manipulira javnost, ukazuje ponašanjem na sjednicama Gradskog vijeća, kada i gdje poziciju predsjednika zlorabi za verbalne sukobe s oporbom. Sukobe s politikom kakvu je i sam do jučer vodio.

”Korupcija je zlouporaba javnih ovlasti za privatnu korist” – Svjetska banka

Nanizale su se tako posljednjih dana nove afere izvršne vlasti, od šutnje da vodoopskrba prelazi u ruke Krku, do novih prodaja gradskog zemljišta (koje je i sam dobio na poklon od Ane Kučić) i namještanja natječaja za direktora Turističke zajednice. Ni jedna riječ njega kao predsjednika GV-a nastavno na nove afere nije izašla iz njegovih usta. Time je jasno ukazao na činjenicu čiji je igrač i čije stavove zastupa. Njegov privatni interes time je, jasno je kao dan, stavljen ispred interesa javnosti.

”Korupcija je devijantno ponašanje djelatnika javne uprave (izabranih ili imenovanih) koje nije u skladu s njihovim zadacima po službenoj dužnosti, a primjenjuje se u cilju stjecanja privatnog bogatstva ili statusa pojedinca, uže obitelji ili povezane grupe ljudi” – Joseph S. Nye, Corruption and Political Development, 1967.

Jedini način da me demantira, iako se nema što demantirati, je da postupi ispravno i prekine suradnju s kriminalnom gradonačelnicom koja svakim danom prelistava nove afere. Zbog katastrofalnog stanja Malog Lošinja nisu krivi mediji, ni oporbeni gradski vijećnici koji na to konstantno upozoravaju – već oni koji se besramno trude svakodnevno pogodovati sebi, svojim obiteljima, prijateljima i sponzorima. Kako Ana Kučić, tako i Dubravko Devčić.

Korumpiranom osobom se smatra:

• svaka službena ili odgovorna osoba koja radi osobne koristi ili koristi skupine kojoj pripada zanemari opći interes koji je dužna štititi obzirom na zakone, položaj i ovlasti koje su joj povjerene,
• građanin koji nudi ili pristaje na davanje zatraženog mita kako bi korumpirana osoba činjenjem, nečinjenjem ili propuštanjem činjenja pomogla u ostvarivanju koristi za pojedine osobe ili skupine.

Devčiću, vrijeme je da priznaš grešku i pokreneš nove izbore.

Foto: Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.