30 milijuna kuna palo u more!

“Završena je rekonstrukcija rive u Donjem Čelu” pisalo se slavodobitno početkom siječnja o rivi koju su obilazili i na njoj se mjesecima naslikavali brojni političari, od lokalnih do regionalnih i onih u ministarstvima.

Danas ta riva više nije u fokusu političkog šušura već je na usluzi Kalamotezima i njihovim gostima. Da kojim slučajem posjetite Kalamotu, kako domicilno stanovništvo naziva otok Koločep, na kojemu se nalaze dva naselja – Gornje i Donje Čelo, pomislili biste ni više ni manje da je tek obnovljenoj rivi potrebna – obnova! Izvorno sagrađena 1924. godine kao vremenska putnica odolijevala je stogodišnjim (ne)prilikama, ali kad je u pitanju moderno doba sa suvremenom gradnjom već nakon mjesec dana ista se počela raspadati. Kako je vidljivo na fotografijama, otpao je dio zaštitnog odbojnika koji služi kao zaštita koja razdvaja brod od rive.

Sredstva za realizaciju projekta Županijska lučka uprava Dubrovnik preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u visokom je stupnju osigurala iz europskog Kohezijskog fonda, čiji doprinos iznosi 20.179.870,31 kuna ili 85 % ukupnog iznosa potrebnog za provedbu. dok je ostatak od 15 % sufinanciran iz Državnog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je 29.943.717,83 kuna.

Izvođač 30 milijuna vrijednih radova rekonstrukcije rive u Donjem Čelu, Texo Molior d.o.o., primjetno je kao da ostvaruje monopol na tržištu. Strojevi te tvrtke zaposjeli su brojne lokacije diljem obale i otoka, među kojima je i uvala Mrtvaška na Lošinju, koja od prvoga dana za sobom vuče brojne kontroverze i prijepore stanovnika Ilovika s nadležnim institucijama. Texo Molior kuda, problemi tuda?

Podsjetit ću kako ovo nije moj prvi doticaj s rivom u Donjem Čelu. Štoviše, čini se kako je osuđena na moje ekskluzive, s obzirom da sam na početku radova podigao Kalamoteze na noge nakon objave fotografija na kojima je vidljivo da Jadrolinijin brod “Postira” na pristanu od dna dijeli tek 15 cm.

Po objavi fotografija otočani su se pobunili zbog toga jer je jasno da je to predstavljalo opasnost od nasukavanja. Nizom sastanaka s Mjesnim odborom, gradonačelnikom i županom te u priopćenjima dostavljanih medijima tražili su da im se osigura nesmetan pristan dok traju radovi. Najprije je to bio zamjenski privatni brod “Europa”, da bi s vremenom cijela priča prerasla u poruke da Kalamota dobiva “višu razinu sigurnosti prometnog sustava, veću ekonomsku i energetsku učinkovitost, bolju povezanost, veću mobilnost putnika i tereta te smanjenje prometnih gužvi u sezoni, što za konačni rezultat ima pružanje bolje usluge građanima i veću kvalitetu života za stanovnike Koločepa”.

Nažalost, ako se po jutru dan poznaje, upitno je koliko dugo će obnovljena riva odolijevati buri, tramontani i jugu kroz naredno stoljeće, uz napomenu da bi rekonsturirana trebala služiti privezu daleko većim brodovima nego je slučaj bio ranijih godina. Još ako svemu navedeno dodam da nedostaju priključci za vodu i struju, uz tolika potrošena novčana sredstva, jasno je da će netko morati objasniti zašto je projekt skončao tako šlampavo!

Nadopuna, 05. veljače (subota)

Texo Molior pristupio je sanaciji oštećenog odbojnika, unatoč kišnom vremenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.