CONVOY TO OTTAWA Kanađanka: “Ne vjerujte medijima i njihovim lažima, najvjerniji medij smo mi, narod”

U Ottawi je održan veliki prosvjed nazvan “Konvoj slobode” kojeg su organizirali vozači kamiona diljem države kako bi se usprotivili epidemiološkim mjerama kojima je ugroženo njihovo, ali i brojna druga mala gospodarstva.

Foto: Dave Mc Lellan

Prosvjed cijepljenih i necijepljenih službeno je održan u subotu, međutim još danima će prosvjednici ostati okupljeni ispred zgrade parlamenta, iz koje je “zbog sigurnosti” pobjegao kanadski premijer Justin Trudeau s obitelji. Prosvjed su podržali i neka poznata imena, pa su javnu podršku dali najveći svjetski podcaster Joe Rogan, multimilijarder Elon Musk, Donald Trump Jr. – sin bivšeg američkog predsjednika – i britanski novinar Russell Brand.

Također je kreirana i GoFundMe kampanja kojom se prikupilo gotovo 8 milijuna kanadskih dolara za organizaciju prosvjeda.

Istaknut ću da je Facebook ugasio grupu “Convoy to Ottawa” koja je okupila preko 700.000 članova, međutim kreirana je nova “Convoy to Ottawa 2022 – restart” u kojoj se u samo 48 sati, u trenucima pisanja ovoga teksta, okupilo gotovo pola milijuna novih članova iz cijeloga svijeta kako bi dali podršku prosvjedu. Tim povodom prenosim impresije članova grupe prije, za vrijeme i nakon prosvjeda.

Najveći argument zbog čega svjetski “fact-checkeri”, političke elite i farmaceutske kompanije nastoje umanjiti značaj ovoga prosvjeda je strah od moguće eskalacije sličnih događanja. A to bi se moglo dogoditi u Australiji, prema najavama u grupi “2022 Official convoy to Canberra“.

Izvještavaju da nas je samo “nekoliko stotina”. SRAMOTNO! Ljudi prate društvene mreže i doista su inspirirani i ponosni. Nemojte se predavati” – poručila je Bianka Touart.

Ne vjerujte medijima i njihovim lažima. Mi narod smo najvjerodostojniji medij. Kanada je zatvorila Ottawu, što dokazuje veliki broj vozila i građana. To dokazuju i naše sjajne fotografije“, komentirala je Karen Hutchenson prikupivši veliki broj lajkova.

Ideja, čije vrijeme je došlo!! Hvala ti Bože što djeluješ na hrabre i čestite ljude. Bog je na našoj strani! YEAH” – komentar je Nattolie Chilton.

Upravo sam se vratila smrzavajući se čitav dan s mojim blizancima. Uvjeravam vas, kamioni i dalje samo pristižu. Policija ih zaustavlja i preusmjerava jer se stvaraju prometni čepovi. To su nevjerojatni prizori. MI VOLIMO NAŠE VOZAČE!! Ponosna sam Kanađanka” – istaknula je Samm Arsenault, koju je lajkalo gotovo 300 članova grupe.

Ovaj pokret ne čini samo 18 vozača. Počelo je s njima, ali danas je to puno više vozača i građana koji dolaze sa svih strana Kanade. Ranije jutros vidjela se nepregledna kolona vozila sve dokle ti pogled seže. Nikad nisam voljela svoju zemlju kao sada. Moje povjerenje je bilo narušeno od strane licemjera i lažnih svjedočanstava u posljednje dvije godine, ali i zbog cenzure. Mjesecima sam razmišljala jesam li jedina koja vidi što se događa s pravom na izbor. Pokušavali su nas ušutiti i razdvojiti. Moj dolazak u Ottawu pokazao je na jedan topli način da nisam jedina, ima nas na tisuće tisuća koji se, uvjerena sam, osjećaju jednako kao i ja. Oni koji nisu mogli doći, izašli su na ulice svojih gradova, na autoceste. Nema dvojbe da MI SMO VEĆINA” – napisala je emotivno Tammy Littlejohn, također sakupivši veliki broj lajkova podrške.

Lumea Morin se zahvalila i svim doseljenicima. “Pokazali su kako se staje uz naš narod. I njihov narod ima jednake probleme u svojim zemljama s tamošnjim vladama. Pokazali su hrabrost i stali su uz nas“, zahvalila se Morin.

Podrška u grupi stiže doslovno iz svih krajeva svijeta, pa se među mnoštvom poruka mogu naći i one iz Hrvatske.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.